Versenyprogramban az Animono és a Start filmjei
2011. február 16., 19:44 | MMK | F. K.
 
A Fejér Megyei Művelődési központban működő Animono műhely filmjei közül kettő, a Hétköznapi Superman és a Galaktikus kaland, a Start kreatív csoportnak pedig A boszik… című filmje bekerült a III. Gyerekszem Filmfesztivál versenyprogramjába, amit március 18-20. között rendeznek a Merlin Színházban.
A Gyerekszem Filmfesztivál 2007-ben indult útjára. A programsorozat és verseny ötletét a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban 2003 óta működő filmkészítő szakkör adta, ahol a gyerekek megtanulják a film nyelvén, képekben megfogalmazni érzéseiket, gondolataikat, és az őket körülvevő világot.
Az első és a második Gyerekszem Filmfesztiválra összesen 360 alkotás érkezett, melyek közül 110 munkát díjazott is a szakmai és a diákzsűri. A szakmai értékelést minden évben elismert filmes szakember irányítja: az első évben Enyedi Ildikó, a következőben pedig Bollók Csaba volt a zsűri elnöke. A harmadik filmfesztiválra több mint 200 filmet neveztek a magyar és külföldi filmkészítő gyerekek, köztük a Fejér Megyei Művelődési Központban működő Animono műhely, és a Start kreatív csoport alkotásait.


Amikor a boszik...
készítette: Beke Bettina és Mohai Zita